Lošinj - Lussino Island
Cities, Towns and Hamlets


PREMA ISTRAŽIVANJU MEDIA METRA, RADIO LOŠINJ RADIO JADRANKA IMA ODLIČNU SLUŠANOST

Žene više slušaju radijski program

Uz Radio Jadranku koja ima 75-postotnu slušanost, na drugom je mjestu Radio Rijeka sa 36 posto, a s manje od deset posto su Prvi program Hrvatskoga radija, Otvoreni i Narodni radio te Radio Istra

28.4.2005.

MALI LOŠINJ – Radio Lošinj – Radio Jadranka ima odličnu slušanost, potvrdilo je to istraživanje neovisnog centra Media Metra, koje kaže da čak 10.713 osobe dnevno barem 15 minuta prate program lošinjskoga radija. Najveća slušanost je u terminu od 8 do 17 sati. Kroniku dana u prosjeku dnevno sluša 6.237 osoba. Veća slušanost bilježi se među ženama, koje čine 60,6 posto, dok su muškarci zastupljeni s 39,4 posto. Na radiovalovima najviše se vole ljuljuškati oni u dobi od 35 do 49 godina koji čine gotovo polovinu ukupnog broja slušatelja. Frekvencija 92.8 MHz najviše se sluša kod kuće, na poslu i u automobilima. Za divno čudo, slušatelji lošinjskog radija, gotovo polovina, vole promidžbene poruke i u istraživanju su odgovorili da ih one informiraju o ponudi. Za razliku od većine ostalih lokalnih radiopostaja, koje vikendom prati manje ljudi nego radnim danima, uz frekvenciju Radija Jadranke, subotom i nedjeljom je tri posto više slušatelja nego u ostalim danima u tjednu.

Uz Radio Jadranku koja ima 75-postotnu slušanost, na drugom je mjestu Radio Rijeka sa 36 posto, a s manje od deset posto su Prvi program Hrvatskoga radija, Otvoreni i Narodni radio te Radio Istra.

Radio Jadranka program emitira već devet godina, svakodnevno 15 sati, od 7 do 22 sata, a uz glavnu urednicu i direktoricu Martu Fazlić, program stvaraju Branko Domac, Alfred Peraić, Darko Ettinger i pomoćni djelatnik Mladen Jovanović. Uz redovite i različite informativne emisije, praćenje sportskih i kulturnih događanja, konferencija za novinare, kroz programsku shemu radio ekipa nastoji biti i edukativna, a u toj grupi emisija je i Radio ordinacija, u kojoj jednom tjedno uz direktno uključivanje slušatelja novinar Branko Domac i dr. med. Branko Lakner obrađuju različite zdravstvene teme. Emisijama s ekotemama uz apele, poruke i informacije nastoji se motivirati građane da svojim ponašanjem pridonesu boljem, čišćem i ugodnijem Lošinju. Tijekom ljetnih mjeseci gostima otoka namijenjene su tri puta dnevno vijesti na talijanskom, njemačkom i slovenskom jeziku. Veliku slušanost subotom ima emisija »Frižimenula« koja afirmira i od zaborava spašava domaću riječ, običaje i ljude, a urednica Marta Fazlić za ovu je emisiju dobila »Zlatni mikrofom« Udruge hrvatskih radija.

U kratkom komentaru najnovijih rezultata istraživanja glavna urednica Marta Fazlić kaže da je zadovoljna rezultatima istraživanja slušanosti te da brojke i postoci, osim što obvezuju, malo stvaraju i tremu, ali vjeruje da se ona neće osjetiti u eteru.

I. C. MARKOVIĆ

Izvor:

  • © Novi list


Main Menu


Created: Thursday, April 28, 2005; Last updated: Wednesday August 12, 2015
Copyright © 1998 IstriaNet.org, USA